Ledelse i verdensklasse?

Alle mennesker indeholder evnen til at lede andre. Den evne er givet os fra naturens side og ligger dybt i vores dna.
Da afstanden mellem at være en inspirerende og en irriterende leder dog er relativt lille, er det vigtigt at finde ind til dit personlige lederskab, så du ikke kommer til at lede med frygt eller magt.

Ligesom du hverken kan synge, danse eller spille fodbold som nogen anden, så kan du også kun være en troværdig, autentisk og motiverende leder – som andre med glæde følger – når du er den bedste udgave af dig – som leder… i verdensklasse!

Ledere som ønsker at udføre “Ledelse i verdensklasse” går derfor til ledelse, ligesom man tager klaver timer, for at blive en haj til at spille klaver!

Rejsen fra den nuværende udgave af dig som leder og til “Ledelse i verdensklasse” kan synes lang og besværlig, men hvis du tager persontype værktøjet, Enneagrammet, med på rejsen, bliver den både mere spændende, indsigtsfuld, tryg, hurtigere, nemmere – og – med næsten statsgaranti for at komme succesfuldt i mål!

Enneagrammet kan du betragte som et kompas eller måske endda et kraks-kort, som du, som leder, kan benytte til at navigere efter på rejsen mod “Ledelse i verdensklasse”.

Udbytterne af at bruge Enneagrammet som værktøj til ledelse og trivsel, er at både du som leder samt dine medarbejdere i langt højere grad vil føle sig motiveret til arbejdet, idet der i langt højere grad kommunikeres konstruktivt og fokuseres på medarbejdernes styrker og motiverende arbejdsopgaver, frem for stress, vrede, konflikter og dalende effektivitet!

Erfarne og dygtige ledere behersker bl.a. følgende discipliner:

Det personlige lederskab
Vi er alle forskellige også i vores lederstil, og derfor skal vi skræddersy dine kompetencer til din nye rolle, så du lærer at bruge dine styrker optimalt og kommer til at kende dine faldgruber så de ikke koster dig dyrt her i starten.

Positiv og præcis kommunikation
Ledere som vil lede i verdensklasse, må helt ubetinget beherske excellent kommunikation. Da dine buskaber som leder ofte har en større indvirkning på andre mennesker, må dine budskaber være tydelige og præcise.
Enneagrammet og kendskab til din specifikke lederstil, kan i høj grad hjælpe dig med at udnytte dine kommunikative talenter optimalt – samtidig med at du har dine kommunikative faldgruber under kontrol!

Forebyg og håndtér konflikter
• Kun naive ledere tror på at man helt kan undgå konflikter. Men ansvarlige ledere i verdensklasse, ved af erfaring at man kan begrænse antallet og styrken af dem der med fordel kan tages.
Det er vigtigt at beherske konflikter på alle niveauer, idet konflikter der ikke bliver enten forebygget eller håndteret konstruktivt, ender med at koste en masse spildte ressourcer – både økonomisk og menneskeligt.

Motivér og inspirér individuelt
• Kun når du har fuldstændig styr på hvem du selv er, kan du skrue op for dine styrker og ned for dine faldgruber. Derved bliver du inspirerende og motiverende – både normalt og under pres.

Og når du får indsigt i, hvad der motiverer andre og hvorfor, kan du skabe en bedre energi og samarbejde i afdelingen og på tværs af virksomheden.

Feedback
• Teams som ikke løbende evner at give hinanden konstruktiv og udfordrende feedback, frarøver sig selv evnen til at udvikle sig og lære af sine fejl. Som leder er det vigtigt at gå forrest i den proces og dels bed om feedback dels aflevere den konstruktivt, præcist og med en ærlig intention om at forbedre sin egen og andres præstationer.
Din vigtigste opgave i denne proces er at skabe et fundament af tillid, så feedback som disciplin, bliver et dagligdags værktøj for teamet.

Forebyg og håndtér egen og andres stress – inden du eller de vælter!
• Kravene til både dig som leder og til dine medarbejdere bliver større og større og mere og mere krævende.
Kun den leder som selv har evnen til at håndtere sin stress og samtidig kan se de helt forskellige stress-signaler hos medarbejderne, kan være med til at dæmpe eller helt holde stress væk fra teamet.

I de mange år vi har hjulpet ledere og medarbejdere til et bedre samarbejde, øget effektivitet og trivsel – har Enneagrammet været brugt i bl.a. følgende discipliner:

Business
Ledelse
Samarbejde
Trivsel
Kommunikation
Feedback
Teambuilding
Organisationsudvikling
Forandring
Projektledelse
Salg og service
Præsentationsteknik
Coaching
Rådgivning og mentoring

Personligt/privat
Personlig udvikling
Selvværdstræning
Selvforståelse
Forandring
Tolerance for andre
Skabe kærlige/bedre relationer
I parforhold og familieliv
Til forståelse af sine børn
I kunst og kreativitet
Spirituel vækst
Rådgivning
Coaching
Terapi
Psykoanalyse

Kontakt Michael Groser

Send en helt uforpligtende forespørgsel til Michael Groser, ved at udfylde nedenstående felter…