Type 5 – Den innovative iagttager

Generel adfærd
5ere er optaget af at samle viden og stræber efter en højere forståelse af livets store spørgsmål. De er analytiske og nysgerrige iagttagere, som ofte står lidt udenfor og regner sammenhænge og årsager ud. De er ofte indsigtsfulde og faglige eksperter og kan til tider virke nørdede på andre. De sætter derfor mest pris på “en god faglig snak” fremfor emotionelle samtaler.

5ere foretrækker i det hele taget en del tid for sig selv, fremfor at deltage i sociale anliggender.

De har et udtalt behov for at have et ‘privat tænkerum’ hvorfra de kan betragte ting og situationer udefra, for at forstå dem til bunds. 5ere oplever tid og energi som knappe ressourcer og sparer bevidst på dem. Af samme grund planlægger de systematisk og bryder sig ikke om overvældende eller pludselige krav fra andre.

Faldgruber
5ere kan virke distancerede og svære at opnå en emotionel kontakt med. Til tider kan de endog synes følelseskolde eller arrogante, hvilket de på ingen måde er, det er blot 5erens måde at undgå at blive tappet for energi og beskytte sårbare følelser. Følelser kan være svære at forstå.

Udbyttet af at bruge ca. 10-15 minutter på at undersøge din Enneagram-profil er tonsvis af værdifulde oplysninger om DIG:

– Dine styrker
Dine faldgruber
– Dine kerneværdier
– Din kommunikationsstil
– Din lederstil
Dine udviklingsområder
Dine stress-temaer
og en masse mere om DIG

Det er gratis at benytte Enneagram Profil Testen.
I den gratis version af testen, modtager du efter testen en “One-Pager” rapport, med gode input som din Enneagram Profil, såsom en generel beskrivelse af din profil, styrker, kompetencer etc.