Type 1 – Den perfektionistiske reformator

Generel adfærd
1ere er optaget af hvordan de kan være et godt menneske uden fejl og i balance. De stræber efter at alt hvad de beskæftiger sig med, udføres ordentligt, til tiden og uden fejl. De er flittige og pligtopfyldende og de har en intuitiv og konstant fornemmelse af, hvorledes ting kan optimeres, gøres bedre – perfektioneres.

“Pligt før fornøjelse” er en af deres leveregler og de værdsætter dyder som hårdt arbejde, ærlighed, anstrengelse, disciplin og kompetence.

Faldgruber
De kan til tider virke kritiske, vrede eller dømmende, hvilket skyldes deres høje forventninger kombineret med høje standarder for etik og moral. Af samme grund værdsætter de at kende reglerne samt andres forventninger og krav til dem.

1ere kan have en streng “indre kritiker”, som fortæller dem hvad der er rigtigt og forkert. Denne kritiker er bl.a. med til at gøre 1ere kvalitetsbevidste, men kan på andre tidspunkter være dømmende og hård overfor både 1eren selv og andre. Den indre kritiker kontrollerer ofte deres følelser og behov. De kan opleve fortørnelse eller harme når de synes andre slipper for nemt eller springer over hvor gærdet er lavest eller ikke gør sig umage nok.


Udbyttet af at bruge ca. 10-15 minutter på at undersøge din Enneagram-profil er tonsvis af værdifulde oplysninger om DIG:

– Dine styrker
Dine faldgruber
– Dine kerneværdier
Din kommunikationsstil
Din lederstil
Dine udviklingsområder
Dine stress-temaer
og en masse mere om DIG

Det er gratis at benytte Enneagram Profil Testen.
I den gratis version af testen, modtager du efter testen en “One-Pager” rapport, med gode input som din Enneagram Profil, såsom en generel beskrivelse af din profil, styrker, kompetencer etc.