HVILKEN VOLUMEN SAMARBEJDER
DINE TALENTER OPTIMALT VED?

 

HVAD BETYDER DET AT DINE
TALENTER HAR EN VOLUMEN-KNAP?

Som jeg har omtalt i andre artikler, så ser jeg, langt hen ad vejen, de 9 Enneagramtypers måde at samarbejde på, parallelt med musik. Det vil jeg forsøge at uddybe nedenfor… Hæng på…

VALGET AF MUSIK SKAL PASSE MED DINE BEHOV!

Der er reelt to væsentlige kriterier som skal være opfyldt for at musik er berigende. Det ene kriterie er valg af kunstner/musiknummer, som skal passe med dine behov i nuet. Hvis du skal sidde i hyggeligt samvær med en ven eller veninde på en cafe, så skal det næppe være heavyrock der hamrer i baggrunden.
Det kan sidestilles med når en arbejdsopgave skal løses, så sigter vi oftest efter nogen som har nogle talenter og styrker som passer optimalt med opgaven. Så langt så godt…

MUSIK SKAL AFSPILLES I EN PASSENDE VOLUMEN!

Det andet kriterie er at volumen skal være indstillet tilpas, så det understøtter behovet. Igen – hvis du sidder i en god snak med en veninde på en cafe, så skal volumen være dæmpet, så I kan samtale uden at skulle sidde og råbe til hinanden!
Det kan sidestilles med hvilken styrke (volumen) vi deltager i et samarbejde med, når vi løser en opgave sammen med andre. Hvis vi skruer for højt op for vores talenter, så kommer vi til at virke ligesom musik der afspilles for højt på fx. en cafe. Din adfærd bliver irriterende og forstyrrende og andre vil have lyst til at skrue dig ned. Du har sikkert oplevet situationer i dit liv/arbejdsliv, hvor andre har kigget irriteret på dig og beskyldt dig for at være “for meget”.  Med mindre disse andre selv har været monster presset, så har det sandsynligvis været korrekt. Måske har du i situationen, uanset din Enneagram type, udlevet dine talenter ved alt for høj volumen – antagelig under pres. For alle 9 typer vil det medføre irritation hos andre.

HVORFOR SKRUER VI FOR HØJT OP OR VORES TALENTER NÅR VI ER PRESSET/STRESSET?

Tjae…Det virker som om de fleste mennesker under pres, har en (ofte ubevist) overbevisning om at “for at komme tilbage på sporet” så skal vi gøre MERE af det vi normalt er rigtig gode til. Det holder sjældent stik, idet “mere af” noget godt ikke nødvendigvis altid lander et godt sted. Det er godt at stege en bøf, men det er ofte skidt at stege den mere… Det er godt at puste en ballon op, men det ender med et brag hvis du puster mere… Det er ofte dejligt at drikke øl, men ofte knap så godt at drikke mere…etc. (find evt. selv flere eksempler!).

HVILKET SPECIFIKT TALENT OVERFORBRUGER DIN TYPE?

Omsat til “Enneagramsk” så får du nedenfor nogle få eksempler på hvilke talenter som typerne overforbruger, når de kommer under pres og hvad “overforbruget af talent” udvikler sig til:

TYPE                 TALENT                                OVERFORBRUGT KAN DET VISE SIG SOM
_________________________________________________________________________________________

1                         Pligtopfyldende                     Perfektionistisk, rigid
2                         Hjælpsom                             Manipulerende, beregnende
3                         Målrettet                               Konkurrerende, utålmodig
4                         Udtryksfuld                           Følelses-styret, mystisk
5                         Indsigtsfuld                           Reserveret, arrogant
6                         Ansvarsfuld                           Overforsigtig, bekymret
7                         Kreativ                                  Ufokuseret, flyvsk
8                         Handlekraftig                        Utålmodig, kontrollerende
9                         Harmoniskabende                 Konfliktsky, selvudslettende_________________________________________________________________________________________________

HVAD ER POINTEN?

Pointen med denne artikel er i al sin enkelhed at den absolut bedste udgave af DIG, ligger lige foran dig. For at være mest muligt inspirerende og motiverende at samarbejde (eller være kæreste) med, skal du “blot” identificere hvad den rigtige volumen på dine styrker og talenter er. Du skal intet nyt lære, du skal fremfor alt ikke være “en anden” end den skønne DIG du allerede er. Du skal blot “indstille DIG” på TILPAS mest muligt af tiden. Det vil være den største gave du kan give dig selv, dine nærmeste, dine kollegaer og dine øvrige relationer… God vind!

UNDERSØG DIN ENNEAGRAM-PROFIL NU!

Hvis du ikke allerede ved hvilken Enneagram profil du relaterer dig til, så kan du bruge et kvarters tid på at undersøge det lige HER.

I bytte for din tid, får du i samme test både testet din TYPE og din (såkaldte) INSTINKT-STAK og får derved adgang til en hulens masse information om dig selv, såsom dine styrker, faldgruber, kerneværdier, livsstrategi, kommunikationsform, lederstil, konflikttilgang, stresstegn, udviklingsområder og meget meget mere. God jagt!